JEDITE BEZ TRUNKE KAJANJA Integralne pločice BEZ brašna ješćete svaki dan
Praktične su i za put.
Pločice bez brašna
Sastojci:
100 g ovsenih pahuljica
100 g ječmenih pahuljica
100 g mlevenog lana
1 kašičica mlevenog kima
50 g susama
50 g golice
50 g suncokreta
200 ml mlake vode
1 kašičica morske soli
1 belance
Priprema:
Ovsene i ječmene pahuljice preliti mlakom vodom i ostaviti pola sata da nabubre. U drugoj posudi umutiti
belance i u njega umešati samleven lan i kim, zatim dodati prepečen susam, golicu, suncokret i so. Na kraju
sastaviti sa natopljenim pahuljicama i sve dobro izmešati. Rernu zagrejati na 180° C, između dva sloja papira za pečenje oklagijom razvući masu. Na jedan pleh ako volite deblje, a na dva ako želite tanje i hrskavije. Iseći pločice pre pečenja. Peći 35-40 minuta ako celu masu stavite na jedan pleh. Ako je podelite, pa pečete iz dve ture, biće gotov za oko 25 minuta. Kada izvadite pločice iz rerne, pažljivo ih razdvojte da se ne bi izlomile i sačekajte da se potpuno ohlade pre odlaganja u posudu sa poklopcem, da ne bi mnogo
omekšale.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
NAJJEDNOSTAVNIJA VEČERA Zdrava PABLOVA salata nema mnogo kalorija
Jedite bez griže savesti.
ZDRAVE I UKUSNE PALAČINKE Sa dodatkom povrća, najukusnije su za doručak
Kad ih budete probali, pravićete ih često.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)