NEKA VAM SE SVI DIVE Napravite najukusnije slavsko žito za Vidovdan
Strogo se vodite ovim receptom.
Žito sa orasima
Sastojci:
500 g pšenice belice
400 g šećera
400 g mlevenih oraha
1 kesica vanilin šećer
1 kašičica muskantnog oraščića
prstohvat cimeta
Priprema:
Nakon kuvanja, žito sameljite, pa dok je još mlako pomešajte sa mlevenim orasima i dodajte kesicu vanilin šećera, kristalni šećer i muskantni oraščić po ukusu, kao i prstohvat cimeta. Sve to dobro umešajte rukama, pa dekorišite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA ARANĐELOVDAN U savršenom spoju tradicionalnog i modernog
Pravoslavni vernici sutra, 21. novembra proslavljaju veliki hrišćanski praznik Sabor sv.arhangela Mihajla -Aranđelovdan.
MEKAN I UKUSAN Najbolji recept za slavski kolač, lepši nećete napraviti
Recept je jedinstven.
PREDJELO KOJE ĆE SVI TRAŽITI JOŠ Preukusne ajvar kocke se tope u ustima
Poigrajte se sa sastojcima.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)