PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM: Neodoljiv i pikantan ukus koji će vas dugo držati sitim
Pileća salata sa kikirikijem je nepogrešiv izbor ukoliko želite da spojite zdravo i ukusno.
Sastojci
Potrebno je:
400 g pilećeg filea
180 g kisele pavlake
180 g majoneza
100 g pečenog, slanog, kikirikija
100 g susama
100 g kiselih krastavčića
1 kašičica senfa
po ukusu so
Priprema
Pileći file staviti da se obari u posoljenoj vodi i ostaviti ga da se prohladi. Kikiriki usitniti u secko, ali da ostanu komadići. Susam na suvo propržiti samo da blago promeni boju (ne previše da ne postane gorak). Krastavčiće sitno iseckati i iscediti.
Pileći file staviti da se obari u posoljenoj vodi i ostaviti ga da se prohladi. Kikiriki usitniti u secko, ali da ostanu komadići. Susam na suvo propržiti samo da blago promeni boju (ne previše da ne postane gorak). Krastavčiće sitno iseckati i iscediti.
Pileći file iseckati na kockice i staviti ga u dublju posudu iz koje će se služiti. Dodati kiselu pavlaku i majonez pa promešati da se sjedine sa piletinom. Zatim, ubaciti sve navedene sastojke i sve dobro promešati. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider najmanje na pola sata da bi se ukusu sjedinili.
Salata je izvrsna da se posluži na tostiranom hlebu kao doručak, ili da se posluži kao predjelo.
Možda vas zanima:
OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)