ZA DORUČAK ILI VEČERU Šarene pletenice sa šunkom, sirom i prazilukom, hrskavo, mirisno, ukusno

trpeza.rs

07:05

Bakina vanglica 0

Od trakica napravite pletenice, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, vratite u rernu i ostavite da se ponovo dižu 15 minuta. Pokrijte sve providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata na toplom mestu

ZA DORUČAK ILI VEČERU Šarene pletenice sa šunkom, sirom i prazilukom, hrskavo, mirisno, ukusno
Printscreen/Youtube

Sastojci za 8 komada:

--300 g glatkog brašna

– 1 jaje

– 1/2 kesice kvasca

– 1 kašičica soli

– 1 kašičica šećera

– 30 g otopljenog putera

– 150 ml mlakog mleka

Ostalo:

– 100 g sira/mocarele tipa

– 100 g šunke po želji

–  1 komad praziluka

- malo soli premaz:

– 1 žumance

Priprema:

Sve suve sastojke zajedno sa kvascem stavite u činiju. Puter stavite u šerpu da se otopi, pa ulijte sve mleko, /mleko će biti mlako koliko treba/ pa ga sipajte u suve sastojke i dodajte jaja. Zamesiti u glatko testo i dodati još brašna ako je potrebno. Pokrijte sve providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata na toplom mestu (ja zagrejem rernu na 50 C i držim unutra i testo se jako brzo diže).


Dobijeno testo stavite na radni sto na koji ste stavili malo brašna i podelite ga na osam delova. Svaki deo razvaljajte u dugačku traku, pa svaku traku podelite na tri dela, povežite na vrhu. Od trakica napravite pletenice, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, vratite u rernu i ostavite da se ponovo dižu 15 minuta. Peciva premažite žumancem, pospite seckanim prazilukom, sirom i šunkom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C 20 min.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading