GLATKO ILI OŠTRO BRAŠNO? Nije svejedno, od toga zavisi da li će pecivo ili kolač uspeti!

Trpeza/ V.V.

15:30

Sezonski recepti 0

Postoje različite vrste brašna i svako ima određenu namenu. Evo koje se za šta koristi...

testo
Shutterstock

Na oko nema razlike, ali treba znati koje brašno staviti u kolače, a koje u hleb kako bi vam uspeli. Glatko (meko) brašno koristite kada pravite peciva, hleb, krofne, štrudle, testeninu, mafine. Oštro brašno se stavlja u njoke, uštipke, kuvano testo, keks, koristi se za pohovanje i umake. Za pripremu palačinki su različita mišljenja, neki koriste meko, drugi oštro brašno. Kada niste sigurni koje da upotrebite, stavite pola količine od jednog i pola od drugog brašna.

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading