JEDINI PRAVI NAČIN za pitu sa sirom od kupovnih kora - biće hrskava spolja a meka unutra
Ukoliko niste do sada savladali pravljenje pite od domaćih kora, isprobajte ovaj način pripreme sa kupovnim korama i rezultati će vas oduševiti
PIta sa sirom
Sastojci:
12 kora za pitu
250 g sitnog sira
250 ml pavlake za kuvanje
100 g putera
20 ml ulja
so po potrebi
Priprema:
Za preliv otopite puter otopite i dodajte mu pavlaku za kuvanje pa dobro pomešajte. Kore ređajte tako što ćete na sve tri staviti preliv, a na treću sitan sir. Uvijajte rolat pa isecite na parčiće. Ređajte u namašćen pleh za pečenje, premažite rolate prelivom i na kraju ulijte preliv koji vam je preostao. Pecite na 200 stepeni 25 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEVEROVATNO UKUSNA! Pita od lisnatog testa sa tikvicama, šunkom i sirom, gotova je za tren!
Odlična je za doručak, a ako nešto ostane, možete da poslužite za večeru.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Pita sa sirom, krckava spolja, sočna i meka unutra
Jelo koje svi obožavaju.
BRZINSKI DORUČAK ILI VEČERA Rolat od samo 2 kore, a pun bogatog fila
Fil od pečuraka, šunkarice i kačkavlja čini ovaj rolat ukusnim obrokom ili predjelom.
DORUČAK IZ SNOVA Prelivena pita sa sirom za koju će vam svi tražiti recept!
Pravi se od kupljenih kora i brzo je gotova.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)