OVA MUSAKA ĆE VAS OBORITI S NOGU! Red karfiola, red mesa, a sve pliva u prelivu!

Trpeza/ V.V.

19:00

Sezonski recepti 0

Probajte musaku na malo drugačiji način.

OVA MUSAKA ĆE VAS OBORITI S NOGU! Red karfiola, red mesa, a sve pliva u prelivu!
Shutterstock

Sastojci:

1 karfiol

300 g mlevenog mesa

300 ml mleka

100 ml kisele pavlake

2 jaja

2 kašike brašna

1 kašika putera

1 crni luk

sol, biber

Priprema:

Karfiol skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i podelite na cvetove. U tiganju na malo zagrejanog ulja popržite naseckani luk da omekša. Dodajte mleveno meso i dinstajte oko 20 minuta. Začinite po ukus olju i biberom. Posudu za pečenje podmažite uljem. Naizmenično slažite red karfiola, red mesa dok ne potrošite sve. Za preliv pomešajte mleko, kiselu pavlaku, jaja, brašno, posolite i pobiberite i prelijte musaku. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading