KADA NEMATE VREMENA, SKUVAJTE OVO Kremasta testenina, neverovatno ukusna, niko joj ne odoleva!

Trpeza/ V.V.

10:30

Sezonski recepti 0

Pasta sa dve vrste sira, prazilukom, šampinjonima i šunkom je jelo koje se brzo pravi, a odlično zasiti.

KADA NEMATE VREMENA, SKUVAJTE OVO Kremasta testenina, neverovatno ukusna, niko joj ne odoleva!
Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje testenine po želji

200 g šampinjona

150 g krem sira

100 g šunkarice

1 kašika rendanog parmezana 

2 kašike maslinovog ulja

1 praziluk

1 čen belog luka

1 kašičica listića svežeg bosiljka

Priprema:

Praziluk iseckajte na kolutove, šampinjone na kriške, beli luk sitno, šunkaricu na kockice. Na ulje stavite praziluk i dve kašike vode, posolite po ukusu i dinstajte poklopljeno pet minuta na srednjoj vatri da omekša. Dodajte pečurke i beli luk, dinstajte tri minuta. Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, ocedite. Sir pomešajte sa prazilukom i pečurkama, dodajte čašu vode od kuvanja testenine da dobijete željenu gustinu sosa. Dodajte šunku, bosiljak i parmezan pa umešajte testeninu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading