KRCKAV SPOLJA, ISTOPLJEN UNUTRA Neverovatno ukusan pohovani kačkavalj
Toplo predjelo, idealno za gurmane.
Sastojci:
500 g kačkavalja (poput gaude)
3 jaja
100 g prezli
100 g brašna
500 ml ulja za prženje
Priprema:
Kačkavalj isecite na štapiće ili listiće debljine oko 1 cm. U jedan tanjir stavite brašno, u drugi prezle, a u treći umućena jaja s malo soli. Kačkavalj uvaljajte u jaja, pa u brašno, potom u prezle, pa ponovno u u jaja, pa u prezle. Pre prženja stavite u zamrzivač jedan sat kako bi se ravnomerno istopio. Pržite na vrelom ulju na srednjoj vatri 5 minuta, okrećući sa svih strana da dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA IZ TIGANJA Zdravo jelo koje se spremi očas posla, a ima fantastičan ukus!
Za pitu iz tiganja potrebno je da odvojite samo malo vremena.
KRCKAV SPOLJA, A ISTOPLJEN UNUTRA Ispohujte kačkavalj na ovaj način i svi će tražiti dodatak!
Uz pohovani kačkavalj poslužite sezonsku salatu ili pire krompir.
OVO MORATE DA PROBATE! Pica sa testom od krompira se brzo pravi, a fantastična je!
Probajte omiljeno jelo na malo drugačiji način, nećete se pokajati.
SUPER DORUČAK Pohovani hleb preliven sosom od jabuka za sladak dan pred vama
Probajte slatke prženice obogaćene sosom od voća.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)