IDEALAN DORUČAK! Rolovane kobaje bez puno kalorija, a bićete dugo siti
Deca će ih obožavati.
Sastojci:
400 g brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
20 g kvasca
150 ml mleka
150 ml vode
50 g margarina
3 kobasice
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
susam (po potrebi)
Priprema:
U mlakom mleku rastvorite kvasac, dodajte šećer, kašiku brašna i ostavite da nadođe. Kobasice isecite na manje komade. U odgovarajuću posudu uspite brašno, dodajte mlaku vodu, so, nadošli kvasac i omekšali margarin i umesite glatko testo. Ostavite da naraste (oko pola sata). Nadošlo testo rastanjite i isecite na trake. Jedan kraj kobasice postavite na traku, pa umotajte tako da cela kobasica bude pokrivena testom. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Umutite žumance i mleko, pa premažite kiflice. Pospite ih susamom i ostavite da se odmore 30 minuta. Kifl ice pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN JE KAO PRAVI Lažni burek po bakinom receptu je pravi ukusan doručak
Napravite ga koliko već sutra.
PITA ZA DOBRO JUTRO Napravite preukusno testo i napunite ga kobasicama, savršeno je
Isprobajte nešto novo.
ODLIČNO REŠENJE ZA RUČAK! Brza pasta koju niko neće odbiti
Kobasice joj daju poseban šmek.
POZOVITE PRIJATELJE NA RUČAK! Oduševiće se kobasicama u PIVU
Ukus je proveren.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
OFARBAJTE JAJA U METALIK ROZE Biće drugačija i originalna, a uopšte nije komplikovano
Ovaj način ukrašavanja jaja proslavila je poznata kuvarica Marta Stjuart. Iako izrada deluje komplikovano, dobićete na prilično jednostavan način, predivna šljokičava roze jaja.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
Komentari (0)