ROLAT OD MESA U SLANINI Specijalitet koje će gurmani obožavati
Rolat izgleda dekorativno i pravi je izbor za posebne prilike.
Sastojci:
500 g mlevenog pilećeg belog mesa
200 g starog sira
200 g slanine
2 kriške hleba
2 sveža jaja
3 kuvana jaja
1 crni luk
so, biber
Priprema:
Crni luk iseckajte, prodinstajte na malo ulja da omekša. Hleb natopite mlekom. Sir i kuvana jaja izgnječite i pomešajte sa mesom. Dodajte živa jaja, izdinstan luk, izmrvljen hleb, so i biber po ukusu. Podmažite okrugli kalup za kolače, pospite hlebnim mrvicama, stavite dole tanko isečene kriške slanine. Preko stavite pripremljenu smesu od mesa. Utisnite, izravnajte i odozgo poređajte kriške slanine. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Nožem probodite meso da vidite da li je pečeno unutra.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
MESNI ROLAT ZA CELU PORODICU Neodoljiv i prepun UKUSNOG fila, ovaj obrok će vam odmah postati omiljen
Oduševite se na prvi zalogaj.
SAVRŠEN RUČAK Rolat od mlevenog mesa punjen sirom, pravi gurmanski specijalitet
Ovaj rolat nije teško napraviti, a veoma je dekorativan i ukusan.
NEPREVAZIĐEN SPECIJALITET Rolat od mesa sa barenim jajima, prelepo posluženje
Dekorativan rolat koji će sve oduševiti.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)