PRAVO PROLEĆNO JELO Testenina sa sosom od sremuša ćete danas napraviti
Dok kuvate testeninu, sos u međuvremenu spremate.
Pasta sa sosom od sremuša
Sastojci:
600 g testenine
200 g sremuša
100 g lešnika
maslinovo ulje
3 kašike parmezana
so, biber
Priprema:
Očišćen i opran sremuš isecite na trake. Lešnik propržite na tiganju bez masnoće. U blender stavite sremuš, lešnik i maslinovo ulje, te dobro usitnite. Pred kraj dodajte parmezan i po potrebi sipajte još ulja, a onda i pobiberite. Testeninu obarite u posoljenoj vodi i procedite. Preliv razredite s malo vode u kojoj ste kuvali testeninu i izmešajte sa obarenom testeninom. Dekorišite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UPRLJAĆETE SAMO JEDNU ŠERPU Testenina fina probudiće vam sva čula
Posle završenog obroka nećete imati problem sa sudovima.
I PROLEĆE MOŽE DA POČNE! Testenina sa sremušem zdrava i ukusna
Iskoristite priliku sad kad se pojavi ova biljka.
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)