KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku

Vesna Vukadinović

13:04

Sezonski recepti 0

Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.

KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Shutterstock

Sastojci:

500 g graška

300 g piletine (batak i karabatak ili krilca)

5 krompira, isečenih na kocke

1 glavica crnog luka

2 šargarepe isečene na kolutove

100 ml kuvanog paradajz soka

Lovor, peršun

Priprema:

Na ulju prodinstajte iseckan luk dok ne postane žut. Dodajte meso i posolite. Posle 3-4 minuta, dodajte šargarepu i sipajte paradajz sok. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Tada dodajte lovorov list i krompir. Sipajte vodu da sve prekrije. Kada krompir malo omekša dodajte grašak. Kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne i krompir skroz omekša. Gotovo jelo pospite peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading