RUČAK NA KAŠIKU Grašak sa piletinom je lagano jelo, a odlično će vas zasititi
Ručak koji ćete imati dva dana.
Sastojci:
400 g graška (svežeg ili smrznutog)
300 g pilećeg mesa (bataci i karabataci ili file)
2 šargarepe
1 crni luk
1 kašika gustina
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica suve mirođije
Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno iseckan luk, pa dodati piletinu. Kratko propržiti, začiniti po ukusu. Dodati iseckanu šargarepu i sipati oko litar vode. Kada provri, kuvati 15 minuta, pa dodati grašak. Dodati mirođiju i još soli po potrebi i kuvati dok meso omekša. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju i vratiti u šerpu ili ako ste stavili belo meso samo iseckajte na manje komade. Sjediniti gustin, mlevenu papriku i malo vode. Dodati u grašak i mešati da se sjesdini sa čorbom bez grudvica. Krčkati na tihoj vatri još 10 minuta.
Savet: Ako želite čorbasti grašak, dodajte više vode.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.
LAGANA I VEOMA UKUSNA Gusta čorba od graška sa parmezanom
Krem čorba od graška, začinjena parmezanom i nanom, dopašće se i onima koji ne vole ovo povrće.
JEDNOSTAVNO, ALI IMA POSEBAN ŠMEK Grašak sa lukom i slaninom
Propržena slanina daje grašku specifičnu aromu.
JELO NA KAŠIKU Čorba od spanaća i pirinča je zdrava, ukusna i daje snagu za ceo dan!
Može da se jede kao predjelo ili glavno jelo.
NA OVAJ JEDNOSTAVAN NAČIN OFARBAJTE JAJA U INTENZIVNO ŽUTU Potpuno je prirodan
Ako ofarbate jaja kurkumom dobićete prelepu jako žutu nijansu, a nema hemije ni veštačkih boja.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Slasna i aromatična, a osvaja na prvi zalogaj
Osvojiće i one izbirljive.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)