RUČAK NA KAŠIKU Grašak sa piletinom je lagano jelo, a odlično će vas zasititi

Trpeza/ V.V.

12:00

Sezonski recepti 0

Ručak koji ćete imati dva dana.

RUČAK NA KAŠIKU Grašak sa piletinom je lagano jelo, a odlično će vas zasititi
Shutterstock

Sastojci:

400 g graška (svežeg ili smrznutog)

300 g pilećeg mesa (bataci i karabataci ili file)

2 šargarepe

1 crni luk

1 kašika gustina

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica suve mirođije

Priprema:

Na malo ulja propržiti sitno iseckan luk, pa dodati piletinu. Kratko propržiti, začiniti po ukusu. Dodati iseckanu šargarepu i sipati oko litar vode. Kada provri, kuvati 15 minuta, pa dodati grašak. Dodati mirođiju i još soli po potrebi i kuvati dok meso omekša. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju i vratiti u šerpu ili ako ste stavili belo meso samo iseckajte na manje komade. Sjediniti gustin, mlevenu papriku i malo vode. Dodati u grašak i mešati da se sjesdini sa čorbom bez grudvica. Krčkati na tihoj vatri još 10 minuta.

Savet: Ako želite čorbasti grašak, dodajte više vode.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading