CEDI SE SA PRSTIJU Burek sa KOBASICOM ulepšaće vam ovo nedeljno jutro
Ne može da vam se ne dopadne.
Pita sa kobasicom
Sastojci:
500 g kora za pitu
250 g crnog luka
50 ml ulja
350-400 g sveže roštiljske kobasice
pola kašičice soli
250 ml vode
50 ml ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Crni luk iseckati krupno i dinstati na ulju dok ne omekša. Malo posoliti. Kobasice iseći na manje delove pa istisnuti meso iz creva. Kobasice dodati luku i dinstati zajedno oko 20 minuta. Mešati tokom dinstanja. U šolju sipati vodu i dodati kašičicu soli, promešati. U drugu šolju sipati ulje. Odvojiti tri kore koje će služiti kao podloga i poklopac, a ostalo podeliti na tri dela. Blago nauljiti okrugli pleh prečnika 26 cm, pa spustiti prvu koru tako da pokriva dno i ivice, a ostatak kora neka viri van pleha. Deo koji je na dnu nakvasiti vodom i
uljem. Spustiti drugu koru na isti način, a deo koji viri ne treba da se poklopi s onim od prve kore. Nakvasiti pa ponoviti i sa trećom korom, tako da dobijete podlogu od tri kore. Opet poprskati vodom i uljem. Ostatak kora nacepkati. Prvu trećinu od onog ostatka dobro nakvasiti vodom i uljem, pa sipati polovinu fila. Zatim na isti način ponoviti ređanje druge trećine iscepkanih kora i druge polovine fila. Preko ide treća trećina kora, koja se takođe dobro nakvasi i zatim se kore koje vire preklapaju ka unutra, da se burek zatvori. Pokvasiti vodom i uljem kako se koja preklopi. Tokom slaganja bureka treba potrošiti svu vodu i ulje, samo ostaviti
dve kašike vode i kašičicu ulja za prelivanje pečenog bureka. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 10 minuta, pa još pola sata na 200 stepeni, po potrebi i duže. Izvaditi i preliti ostatkom vode i ulja i vratiti na 10 minuta u isključenu rernu. Pečen burek prevrnuti da ravna strana bude gore.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN JE KAO PRAVI Lažni burek po bakinom receptu je pravi ukusan doručak
Napravite ga koliko već sutra.
PRAZAN POSNI BUREK Sočan i slasan, a pravi se brzo i lako, prste da poližete
Ako volite klasičan burek, ovaj ćete obožavati.
BUREK SA KAJMAKOM Sočan obrok ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo
Drugačiji, a još ukusniji, pravićete stalno.
POSAN PRAZAN BUREK Bolji nego onaj iz pekare, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Uskoro počinje Uskršnji post i mnoge domaćice mogu da se nađu u dilemi šta da prave. Ovaj sočni burek pravi se lako a idealan je za bilo koje doba dana. Možete da dodate posno kiselo mleko ili sojin jogurt kao prilog.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)