BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 300 g domaćeg sira
- 2 dl kisele vode
- 1 1/2 dl ulja
- kašičica praška za pecivo
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo. Pleh obložite papirom za pečenje. Naređajte 4 kore u pleh, tako da sa svake strane prelaze ivicu pleha. Onda poređajte trećinu kora na pleh i svaku koru poprskajte pripremljenom mešavinom. Stavite polovinu sira na poslednju koru. Ponavljajte postpak dok ne utrošite materijal. Poprskajte mešavinom, pa one kore koje su prelazile stranice pleha, vratite preko poređanih kora. Zatim poprskajte burek uljem. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite burek sa sirom vruć, uz jogurt, kiselo mleko ili prilog po ukusu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK SA KAJMAKOM Sočan obrok ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo
Drugačiji, a još ukusniji, pravićete stalno.
POSAN PRAZAN BUREK Bolji nego onaj iz pekare, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Uskoro počinje Uskršnji post i mnoge domaćice mogu da se nađu u dilemi šta da prave. Ovaj sočni burek pravi se lako a idealan je za bilo koje doba dana. Možete da dodate posno kiselo mleko ili sojin jogurt kao prilog.
BUREK OD RAZVUČENIH KORA Sa sirom i spanaćem, prste da poližete
Sočnog nadeva i hrskavih kora, dodajte prilog po želji i uživajte.
NAJLEPŠE SRPSKE PITE Gibanica, kupusnik, bundevara, sa jabukama, vranjanski propeć, birajmo samo one najukusnije
Slane i slatke, sa mesom, sirom ili voćem, raspametiće vas ukusom.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)