POSAN PRAZAN BUREK Bolji nego onaj iz pekare, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Uskoro počinje Uskršnji post i mnoge domaćice mogu da se nađu u dilemi šta da prave. Ovaj sočni burek pravi se lako a idealan je za bilo koje doba dana. Možete da dodate posno kiselo mleko ili sojin jogurt kao prilog.
Potrebno je
- 9 kora za gibanicu
- 1 dl ulja
- 2 dl vode
- pola kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje,so i vodu. Kore namažite pripremljenom mešavinom pa slažite u krug. Onda presavijte krajeve kora prema sredini,formirajući krug veličine okruglog pleha. Pažljivo prebacite kore u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim premažite površinu bureka sa ostatkom ulja i vode. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BUREK SA KAJMAKOM Sočan obrok ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo
Drugačiji, a još ukusniji, pravićete stalno.
BUREK OD RAZVUČENIH KORA Sa sirom i spanaćem, prste da poližete
Sočnog nadeva i hrskavih kora, dodajte prilog po želji i uživajte.
BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.
NAJLEPŠE SRPSKE PITE Gibanica, kupusnik, bundevara, sa jabukama, vranjanski propeć, birajmo samo one najukusnije
Slane i slatke, sa mesom, sirom ili voćem, raspametiće vas ukusom.
URADITE OVO I PALAČINKE ĆE BITI VAZDUŠASTE Neće imati grudvice niti se cepati
Efikasni saveti pomoćiće da dobijete idealno testo za palačinke.
CARSKA PITA Fenomenalan predlog za doručak ili večeru, a držaće dugo sitim
Slasna pita raspametiće i one izbirljive.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
Komentari (0)