SLANI ROLAT OD LISNATOG TESTA Brzo i lako se pravi, pun je fila koji svi vole, pa je odličan doručak ili večera

Vesna Vukadinović

08:00

Sezonski recepti 0

Biće spremann za jelo već za pola sata.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa (500 g)

150 g iseckane šunkarice ili parizera

100 g sira po želji

100 g krem sira

1 jaje

1 kašičica susama

1 kašičica kima

Malo origana ili peršuna

Priprema:

Oba dela lisnatog testa rastanjite oklagijom na debljinu oko 1,5 cm. Premažite krem sirom, ali ostavite prazne ivice. Rasporedite šunku i usitnjen sir. Pospite po želji peršunom ili origanom. Ivice testa premažite s malo vode i urolajte testo. Prstima stisnite malo ivicu da se dobro spoji. Umutite jaje i premažite rolate. Pospite ih mešavinom susama ili kima. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading