ITALIJANSKI GULAŠ PO RECEPTU ANE BEKUTE Jedite ga uz testeninu, pirinač ili pire krompir
Poznata pevačica, Ana Bekuta, podelila je recept za jelo koje ona pravi u posebnim prilikama. Reč je o italijanskom gulašu.
Potrebno je
- 1 kg crnog luka
- 2 šargarepe
- 1/2 kg svinjskog mesa od buta
- 2 kocke za supu
- 500 ml paradajz sosa
- 300 ml mlevenog junećeg mesa
- 1 veza peršuna
- malo bibera
- 1 kašika brašna
- 1 šoljica mleka
Priprema
Kocku za supu skuvajte u 300 ml vode. Na malo ulja propržite na kockice iseckan crni luk, pa ulijte supu od 1 kocke za supu i malo bibera. Ubacite svinjetinu i dinstajte dok ne umekša. U drugoj šerpi na ulju prodinstajte mlevenu junetinu i kocku za supu. Kada to završite, dodajte paradajz sos i malo mleka, a onda ostavite da se sve lepo ukrčka. Za to vreme će se i svinjsko meso prodinstati i njega je potrebno da sjedinite sa lukom. Na samom kraju potrebno je da pomešate obe vrste mesa i dodajte na kockice isečenu šargarepu. Njoj je potrebno malo duže da se ukuva pa će taman za to vreme višak tečnosti ispariti. Pri kraju kako bi se gulaš zgusnuo napravite zapršku od malo mleka i brašna. Na kraju dodajte sitno iseckan peršun. To jelo se jede uz testeninu, pirinač ili pire krompir.
Možda vas zanima:
HUNKAR BEGENDI, GULAŠ NA TURSKI NAČIN Probajte recept za jelo koje je obožavao Sulejman Veličanstveni
Za vas imamo recept za turski gulaš kakav je jeo lično Sulejman. Preliven sosom od patlidžana i bešamelom biće gozba kojoj nećete moći da odolite. Čak i da vam gurmanluk nije jača strana sa ovim specijalitetom preti da postane.
NEODOLJIV, PRSTE DA POLIŽEŠ Slasni gulaš neće vas mnogo koštati, a svi će biti siti
Nećete moći da mu odolite.
POSTANITE MAJSTOR KOTLIĆA Napravite u prirodi gulaš od mlevenog mesa
Što se duže sprema, to je ukusniji.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)