BRAZILSKI BATAČIĆI Sočni i hrskavi, prste da poližete
Brazilski batačići su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave u takvom obliku.
Potrebno je
- 250 g pilećeg filea
- 150 g krem sira
- 400 g brašna
- 2 kašike margarina
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 jajeta
- 100 g prezli
- 1 pileća kocka za supu
- malo senfa
- malo soli, bibera
Priprema
Piletinu i luk prokuvajte 5-10 minuta u 4 dl vode. U tu vodu dodajte pileću kocku za supu, margarin, so i biber. Piletinu i luk sitno iseckajte i dodajte krem sir i senf, so i biber, a potom dobro izmešajte. U ohlađenu supu dodajte brašno, zamesite testo i na radnoj površini razvijte oklagijom i vadite krugove pomoću čaše. Sredinu testa ispunite filom, oblikujte batačiće, pohujte u jajima i prezlama i pržite u dubokom ulju na srednje jakoj temperaturi.
Možda vas zanima:
BATACI PUNJENI SIROM Sočni i aromatični, meso se lepi za prste
Napravite batake na drugačiji način. Dodajte im punjenje od sira i dobićete potpuno novo, gurmansko jelo. Masline daju poseban šmek, a origano i začini pikantnost.
PAŽLJIVO BIRAN RECEPT Napravite pileće batake u paradajz sosu
Prste da poližete!
ZA LJUBITELJE PIKANTNOG Pileći bataci se lepe za prste
Neodoljivog su ukusa.
BUKVALNO SE LEPI ZA PRSTE Bataci u medu je pravi ručak za celu porodicu
Prosto je i jednostavno.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
Komentari (0)