BATACI PUNJENI SIROM Sočni i aromatični, meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

16:24

Sezonski recepti 0

Napravite batake na drugačiji način. Dodajte im punjenje od sira i dobićete potpuno novo, gurmansko jelo. Masline daju poseban šmek, a origano i začini pikantnost.

bataci sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 veća pileća bataka bez kostiju
  • 2 kašike sitno iseckanih maslina
  • čen belog luka
  • kašičica suvog origana
  • šaka svežih listova bosiljka
  • grančica svežeg ruzmarina
  • 200 g kačkavalja
  • so 
  • biber
  • maslinovo ulje

Priprema

Oštrim nožem zasecite svaki batak tako da napravite dubok džep koji ćete puniti. Posolite i pobiberite meso. Kačkavalj izrendajte i pomešajte ga sa sitno iseckanim maslinama, belim lukom, origanom i sitno iseckanim svežim bosiljkom i ruzmarinom. Tom mešavinom napunite batake, dobro ih pritisnite da se zatvore, a ukoliko je potrebno, zatvorite meso čačkalicama. Punjene batake poređajte u podmazan pleh, još malo posolite, pobiberite i poprskajte maslinovim uljem. Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni.

 

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading