NAJLEPŠE PUNJENE PAPRIKE Slasne i aromatične, ovakve do sada niste jeli

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Napravite punjene paprike. na klasičan način, sa mlevenim mesom. Odličnog ukusa, sočne, a držaće vas sitim.

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 300 ml paradajz soka
  • 100 g pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 jaje
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašika brašna
  • so, biber, suvi biljni začin

 

Priprema

Paprike očistite od semenki. Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso i začine po ukusu. Kratko prodinstajte, pa dodajte pirinač i jaje. Ovom smesom punite paprike. Ređajte ih u dublju šerpu i sipajte vodu do vrha paprika. Kuvajte na tihoj vatri oko jedan sat. U tiganj sipajte malo ulja, dodajte brašna, kratko propržite, pa dodajte mlevenu papriku. Sipajte u šerpu s paprikama, dodajte paradajz sok i kuvajte još 20 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading