NAJLEPŠE PUNJENE PAPRIKE Slasne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Napravite punjene paprike. na klasičan način, sa mlevenim mesom. Odličnog ukusa, sočne, a držaće vas sitim.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 300 ml paradajz soka
- 100 g pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 1 jaje
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika brašna
- so, biber, suvi biljni začin
Priprema
Paprike očistite od semenki. Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso i začine po ukusu. Kratko prodinstajte, pa dodajte pirinač i jaje. Ovom smesom punite paprike. Ređajte ih u dublju šerpu i sipajte vodu do vrha paprika. Kuvajte na tihoj vatri oko jedan sat. U tiganj sipajte malo ulja, dodajte brašna, kratko propržite, pa dodajte mlevenu papriku. Sipajte u šerpu s paprikama, dodajte paradajz sok i kuvajte još 20 minuta.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE Klasik kome se svi rado vraćaju, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočni specijalitet raspametiće sve koji ga budu probali.
NAJBOLJI RECEPT ZA PUNJENE PAPRIKE Tajnu otkrio ruski kuvar, potrebno samo da pirinač zamenite ovim sastojkom
Ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikovje je otkrio recept za punjene paprike koje će se topiti u ustima.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Aromatične i drugačije, prste da poližete
Ako volite klasične punjene paprike, ove ćete da obožavate. Zdrave i drugačije, pravićete ih stalno.
DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE Sa pečurkama, a slasne i posne, svi će vam tražiti recept
Ako volite klasične punjene paprike, ove ćete da obožavate. Idealne kao slavsko posluženje, a nimalo ne zaostaju za onim mrsnim, oduševićete goste.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)