ROLAT OD MESA SA JAJIMA Rapsodija kakvoj nećete moći da odolite
Napravite ovaj rolat od mesa sa bogatim punjenjem od jaja. Začini koje dodajte celokupnom jelu daju posebnu draž.
Potrebno je
- 700 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g prezli
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 jaje
- 1 kašičica seckanog peršuna
ZA PREMAZ
- 1 jaje
- malo soli
- malo bibera
ZA PUNJENJE
- 4 jaja
Priprema
Meso, prezle, so, biber, majčinu dušicu, jaje i peršun dobro promešajte da se smesa ne raspada. Razvucite je na željenu debljinu na providnoj foliji i poslužite oljuštena, obarena jaja jedno iza drugog. Urolajte i čvrsto stavite u podmazan pleh i premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Nekoliko puta tokom pečenja mesni rolat premažite jajetom. Isecite tek kada se ohladi.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)