SLASNI ROLAT OD MESA Sa jajima, osvaja na prvi zalogaj, poslužite ga za slavu i oduševite goste
Ukusan, slasan i drugačiji, neće vam biti potrebno puno vremena za pripremu, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 250 g mlevenog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- aleva paprika
- suvi biljni začin
- biber
- 2 jaja
- 4 kašike prezle
- 3 obarena jaja
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U secku iseckajte sitno crni i beli luk, dodajte jaja i meso pa sve izmešajte. Dodajte začine i prezlu. Zatim obarite i oljuštite jaja. Smesu od mesa rasklagijajte na papiru za pečenje. U zasebnoj posudi mikserom umutite jedno jaje sa pavlakom, pa polovinom te smese premažite rasklagijano meso. Stavite obarena jaja na sredinu mesa, pa meso prebacite sa obe strane, da dobijete oblik rolata. Ostatkom smese od pavlake i jaja premažite cep rolat. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ROLAT SA PEČENIM PAPRIKAMA Drugačiji i neodoljiv, svi će vam tražiti recept
Hladno predjelo za slavsku trpezu, osvaja ukusom a lako se pravi.
ROLAT OD MESA SA JAJIMA Rapsodija kakvoj nećete moći da odolite
Napravite ovaj rolat od mesa sa bogatim punjenjem od jaja. Začini koje dodajte celokupnom jelu daju posebnu draž.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)