SOČNE POHOVANE TIKVICE SA SLANINOM Osvajaju na prvi zalogaj, pravi raj za nepca
Probajte ove drugačije tikvice, neodoljivo su slasne. Slaninica im daje poseban šmek.
Potrebno je
- 1 kg tikvica
- 3 jaja
- 100 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 150 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 dl ulja
Priprema
Oljuštite tikvice pa ih očistite od semenki i narendajte na krupno rende. Onda ih posolite i ostavite da puste vodu. Iseckajte sitno luk i slaninu pa propržite u tiganju dok luk ne omekša, a slanina ne porumeni. Ocedite tikvice od viška vode, dodajte im luk i slaninu, so, jaja i brašno, pa dobro promešajte. Na kraju, vadite uštipke uz pomoć kašike, pa ih pržite u vrućem ulju po nekoliko minuta sa obe strane.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
Komentari (0)