SLASNE LAZANJE Oboriće vas s nogu koliko su dobre, stavite odmah duplu meru
Sočne i neodoljive, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 400 g junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 200 g kačkavalja
- 200 g mocarele
- 500 ml neutralne pavlake
- 500 ml pasiranog paradajza
- origano
- bosiljak
- so, biber
- malo ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Iseckajte sitno luk pa ga propržite na ulju. Kada luk postane staklast dodajte mu mleveno meso. Dinstajte meso sa lukom oko 15 minuta, i mešajte da vam ne bi zagorelo.. Posolite, pobiberite pa začinite po ukusu. Dodajte origano i bosiljak. Na pola vremena, ulijte paradajz pa kuvajte dok ne provri. Onda skinite sa šporeta pa umešajte u to neutralnu pavlaku. Sjedinite sve dobro. U vatrostalnu činiju premazanu margarinom stavite red kora. Zatim prelijte smesom od mesa, pa ređajte rendani kačkavalj i mocarelu. Opet stavite odozgo kore pa ih prelijte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite lazanje 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite ih iz rerne pa im dodajte kačkavalj i mocarelu. Zapecite sve još nekih 10 minuta. Bon appetit!
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)