DOMAĆA PAŠTETA OD TUNJEVINE Osvaja na prvi zalogaj, a slaže se kao prilog sa raznim jelima
Namažite je na hleb ili dodajte kao prilog jelu. Preukusna i zdrava, pravićete je stalno.
Potrebno je
- 2 konzerve tune u biljnom ulju
- 50 g luka
- 2 tvrdo kuvana jaja
- 100 g putera
- 1 kašičica senfa
- suvi biljni začin
- crni mleveni biber
- limunov sok
- 1 kašičica sosa od sirćeta, ribe, šećera i začina
Priprema
Sitno iseckajte luk, pa penasto umutite puter. Tunu i tvrdo kuvana jaja ocedite. Zatim u puter umešajte luk, jaja i tunu pa dodajte senf, so, sos i sok od limuna. Sjedinite sve dobro seckom ili štapnim mikserom.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
Komentari (0)