ĐUVEČ BEZ MESA Dijetalna rapsodija ukusa sa povrćem, preukusno a ne morate da brojite kalorije

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ako pravite ručak ali vodite računa o ishrani, držite dijetu ili iz nekog razloga ne konzumirate meso, imamo predlog za vas. Napravite đuveč. Lagan, dijetalan obrok raspametiće sve koji ga budu probali, a nije komplikovana priprema.

đuveč bez mesa
Shutterstock

Potrebno je

  • 700 g krompira
  • 100 g pirinča
  • 3 paradajza
  • 3 paprike
  • 100 g šargarepe
  • 100 g graška (iz konzerve ili zaleđen)
  • 100 ml ulja
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica bibera
  • 600 ml vode

Priprema:

Povrće očistite. Krompir i paradajz isecite na kriške, šargarepu na kolutove, paprike na sitne komade. Grašak ocedite ako je iz konzerve. Crni luk isecite na rebarca, a beli izgnječite. U vodu stavite kocku za supu i pustite da provri i da se kocka istopi. Izmešajte povrće, pirinač, peršun i začine, pa sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu ili tepsiju. Prelijte uljem i sa 2/3 bujona. Pokrijte alu folijom i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju, proveriti da li je povrće omekšalo, ako treba, dodajte još tečnosti da đuveč ne bude suv, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko 10 minuta da se zapeče odozgo. 

 

Komentari (0)

Loading