DOMAĆI REN Još je bolji od onog kupovnog, a slaže se sa raznim jelima
Napravite domaći ren, bićete oduševljeni koliko je dobar.
Potrebno je
- 2 veća korena rena
- 1 kašičica šećera
- mleko
- sirće
Priprema
Oljuštite što tanje koren rena pa ga izblendajte u blenderu. Nemojte ga prati vodom, da ne bi izgubio belu boju i ljutinu. Preručite ren u teglu pa dodajte šećer i prelijte mlekom. Izmešajte dobro pa sipajte par kapi sirćeta, i ostavite da odstoji, bez poklopca. Na kraju, zatvorite teglu i služite.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
Komentari (0)