POSNA REFORMA Raskošna poslastica skupog ukusa ulepšaće svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, uzećete parče više.
Potrebno je
Za kore:
- 100 g šećera
- 150 g meda
- 3 šoljice (80 ml) vode
- 200 g brašna
- malo cimeta
- 150 g mlevenih oraha
- 1 kašicica sode bikarbone
Za fil:
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 šoljica vode
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 (250 g) margarin
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte med, vodu i šećer. Zasebno u posudi pomešajte brašno, cimet, orahe i sodu bikarbonu. Tu smesu dodajte smesi sa medom, pa varjačom sjedinite. U pleh obložen pek papirom rasporedite ravnomerno smesu. Pecite kore 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru podelite na 3 dela. U šerpu sipajte vodu i šećere pa na tihoj vatri zagrejte do ključanja. Skinite sa ringle kada se šećer istopi pa dodajte izlomljene komade čokolade i mlevene orahe. Sjedinite varjačom sastojke. U zasebnoj posudi penasto umutite margarin pa pomešajte sa prohlađenim filom. Umutite dobro pa tim filom premažite kore i tortu sa strane odozgo. Pospite tortu rendanom čokoladom i mlevenim orasima.
Možda vas zanima:
POSNA REFORMA TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a pomera granice dobrog ukusa
Posna verzija čuvene Reforme ulepšaće svaku svečanu trpezu.
POSNA MARKIZA TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a uspeće svima
Neodoljiva poslastica pravi se lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Svakim zalogajem osetite čaroliju bajke iz 1001 noći
Savršena poslastica za sve prilike, a posna.
POSNA MEDENA TORTA Očaravajuća poslastica za koju će vam svi tražiti recept
Fenomenalna torta od medenih kora savršeno će krasiti trpezu u vreme Uskršnjeg posta.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)