ARAPSKI KOLAČ Čokoladna rapsodija koja se pravi brzo i lako, kao osmišljena za uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 120 g ovsenih pahuljica
- 200 ml toplog mleka
- 2 jajeta
- 2 banane
- kesica vanilinog šećera
- 40 g kakao praha
- kašičica praška za pecivo
Za posipanje
- orasi
- čokoladne mrvice
Za glazuru
- 100 grama čokolade
- 40 ml mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite ovsene pahuljice pa ih prelijte toplim mlekom, i ostavite potopljene 10 minuta. U drugoj posudi razbijte jaja, pa dodajte izgnječene banane i vanilin šećer. Žicom dobro sjedinite smesu. Dodajte kakao prah i prašak za pecivo, pa sve promešajte. Dodajte pahuljice sa mlekom pa opet promešajte. Smesu izručite u pleh obložen papirom za pečenje pa ravnomerno rasporedite. Pospite čokoladnim mrvicama i rendanom čokoladom. Pecite kolač oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpici na šporeti otopite čokoladu sa ključalim mlekom, uz neprestano mešanje, da dobijete glazuru. Gotov kolač prelijte čokoladnom glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
BRZI KOLAČ Sa mlevenim keksom, nit se kuva, nit se peče, a uspeće i početnicima
Ako volite keks, ovaj kolač ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KREMASTI KOLAČ SA ORAHOM Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a topi se u ustima
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
OFARBAJTE JAJA NA OVAJ NAČIN I DOBIĆETE NAJLEPŠU LILA BOJU Potpuno je prirodno a ispadnu neverovatna
Tradicionalni način farbanja cveklom potpuno je prirodan, a daje prelepu lila boju.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
Komentari (0)