PUSLICA ROLAT s beze korama laka poput oblaka slatka kao prva ljubav
Meringe je posebna vrsta francuske penaste torte, a au kombinaciji s bobičastim voćem poput malina, zadovoljiće i najzahtevnije nepce.
Puslica rolat s malinama
Sastojci:
Za testo:
5 belanaca
275 g sitnog kristal-šećera
20 g listića badema
Za fil:
200 ml neutralne pavlake
150 ml milerama
½ kesice vanilin šećera
250 g malina ili drugog sitnog voća po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni a pleh obložite pek-papirom bez ikakvog ulja. Najvećom brzinom miksera umutite belanca s prstohvatom soli pa uz stalno mućenje dodajte kašiku po kašiku šećera. Masu rasporedite ravnomerno u pleh, pospite listićima badema i pecite 10 minuta. Potom smanjite na 160 i pecite još 15 minuta. Za fil, umutite mikserom pavlaku te dodajte mileram i vanilin šećer. Koru izvadite iz rerne i okrenite da strana s bademima bude dole. Kad se ohladi, filujte. Uz pomoć papira uvijte testo u čvrst rolat. Umotajte ga u papir za pečenje i dobro ohladite. Pre serviranja uklonite papir i ukrasite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)