RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI ODOLEVA VREMENU Posna bajadera, kolač sa kojim nema greške

trpeza.rs

10:28

Slatki kutak 0

Može da se jede u svakoj prilici, a posebno prija uz popdnevnu kafu

bajadera
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 200 g posnog mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 8-9 kašika vode
  • 100 g margarina
  • 130 g posne čokolade

Za glazuru:

  • 80 ml slatke pavlake
  • 100 g posne čokolade

Priprema: U šerpu sipajte šećer, vanilin šećer i vodu, pa kuvajte dok ne provri. Skloniti sa šporeta, pa dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Zatim dodajte keks i orahe, pa dobro promešajte. Podeliti smešu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili. Kombinujte dobro. Nauljite tepsiju, pa sipajte prvo čokoladnu smesu, pa smesu za biskvit. Stavite u frižider da se stegne. Pomešajte slatku pavlaku i čokoladu, pa otopite i prelijte kolač dobijenom glazurom. Vratite u frižider da se stegne.
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading