TETKA JOVANKIN KOLAČ Fantastičan kremasti slatkiš, svi traže dodatak!

Trpeza/ V.V.

20:30

Slatki kutak 0

Ovaj kolač je veliki i odlično je posluženje kada okupljate prijatelje.

TETKA JOVANKIN KOLAČ Fantastičan kremasti slatkiš, svi traže dodatak!
Shutterstock

Kora:

5 jaja

150 g šećera

8 kašika hladne vode

100 g mlevenih oraha

200 g brašna

1 prašak za pecivo

5 kašika kakaoa

Za fil:

250 g krem sira

200 ml slatke pavlake

3 kašike šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile

Za preliv:

200 ml vode

2 kašike šećera

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

100 ml slatke pavlake

Priprema:

Kore: Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte jednu po jednu kašiku hladne vode uz mućenje. Zatim dodajte žumanca. Sjedinite i umešajte brašno, orahe, kakao i prašak za pecivo. Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ohlađenu koru presecite na dva dela ili pecite dve manje kore.

Fil: Umutite krem sir sa šećerom i dodajte vanilu. Posebno umutite slatku pavlaku i pomešajte sa smesom od sira.

Preliv: stavite šećer da se istopi i kad dobije svetlobraon boju sipajte vodu i sjedinite. Isprskajte kore. Nafilujte koru, stavite drugu i kolač nafilujte okolo. Odozgo stavite glazuru od istopljene čokolade sa slatkom pavlakom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading