LAGANI OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ Jafa torta, kremasto uživanje koje se ne peče

TRPEZA.RS

23:41

Slatki kutak 0

A za ovu varijantu popularne poslastice nećete morati da uključujete rernu. Sprema se lako i brzo, a isto tako se i smaže

LAGANI OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ Jafa torta, kremasto uživanje koje se ne peče
Printscreen/Facebook

Sastojci:

Keks korica:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 150 g omekšalog margarina
  • 50 – 100 g šećera u prahu ( zavisno koliko slatko volite )
  • 200 ml soka od narandže

Krem:

  • 1 litar mleka
  • 3 pudinga po 40 g od vanile
  • 5 kašika kristal šećera
  • 100 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake
  • 300 g jafa keksa

Način pripreme:

Pomešati puding i šećer sa malo hladnog mleka i umutiti da nema grudvica. Ostatak od litra staviti na vatru da provri. Zakuvati puding kada mleko provri pa mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, pa prekriti folijom dok se ne ohladi. Dok se puding hladi praviti koricu. Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i orahe, a zatim uliti i sok.

Sve rukom izmesiti pa na tacni oblikovati koricu prečnika 26 cm ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa tako oblikovati. Korica je gusta pa može da se oblikuje i rukom.

Kada se puding ohladio ulupati margarin sa šećerom u prahu, pa dodati u puding i sve zajedno umutiti.

Umutiti slatku pavlaku čvrsto pa je dodati pudingu i opet umutiti.

Na koricu naneti pola krema, preko njega jafa keks koji smo provukli kroz sok. Utrošićete malo više od pola količine koju imate. Ostatak iseckati u ostatak fila i izmešati. Taj ostatak naneti preko jafa keksa i poravnati.

Dekorisati po želji i dobro ohladiti.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading