KOH PRELIVEN SIRUPOM Mekan, sočan kolač koji je preukusan, a pravi se od 3 sastojka
Probajte kolač detinjstva na malo drugačiji način.
Sastojci:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
Za sirup:
400 g kristal šećera
600 ml vode
1 vanilin šećera
Priprema:
Jaja umutite penasto sa šećerom. Umešajte kašiku po kašiku brašna. Sipajte u dublji pleh i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 250 stepeni pa odmah smanjite na 200 stepeni i pecite 1 minut dok ne porumeni i odozgo dobije koricu. Smanjite temperaturu rerne na 150 stepeni i pecite 1 sat. Povremeno proverite kolač tako što ćete ga pritisnuti blago rukom, dobro je ako se vraća.
Sirup: Prokuvajte vodu sa vanilin i kristal šećerom.
Hladnim sirupom prelijte hladan kolač. Kad upije sirup isecite na kocke i služite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
Komentari (0)