ŠTRUDLA SA MAKOM Bogatog nadeva, mekana kao duša, a pravi se od gotovih kora
Napravite štrudlu sa makom od gotovih kora, uštedećete vreme, a biće vrlo ukusna.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora
Za fil
- 3 jajeta
- 2 čaše šećera
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše prezli
- 1 čaša griza
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
Za fil od maka
- 400 g mlevenog maka
- 350 ml mleka
- 5 kašika šećera
Priprema
Priprema kora
Podelite kore na 3 dela, za svaku štrudlu trebaće vam po 4 kore. Uzmite jednu koru i premažite je sa jednom kašikom ulja. Preko stavite drugu koru i premažite je filom od jaja oko 4 kašike. Stavite preko treću koru pa i nju premažite filom od jaja. Preko stavite četvrtu koru i premažite jedan deo fila od maka. Urolajte i stavite u pleh premazan uljem. Ponovite postupak, i tako napravite jos 2 rolata. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Priprema fila
Jaja sa šećerom umutite, dodajte ulje u tankom mlazu muteći neprekidno, sipajte jogurt pa izmešajte. Pomešajte griz, prezle i prašak za pecivo, dodajte u smesu od jaja pa sve dobro sjedinite.
Priprema fil od maka
Stavite mleko i šećer da prokuvaju, dodajte mleveni mak, pa kuvajte nekoliko minuta uz neprekidno mešanje. Ostavite da se malo ohladi.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE ŠTRUDLE Sa makom, orasima i čokoladom, sve što vam treba kad želite slatko
Nestaće sa stola čim ih postavite.
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
ŠTRUDLA SA MAKOM Čarobna zimska poslastica po starinskom receptu
Sočna, sa bogatim nadevom, od domaćih kora.
STARINSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Iz kuhinje naših baka, prste da poližete
Donosimo vam recept za preukusnu štrudlu sa makom. Osvaja na prvi zalog, a nije komplikovana priprema.
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Tope se u ustima, a mekane kao duša
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)