DOMAĆA ŠAMPITA Imamo recept sa merama na kašiku, svima uspeva, a kremastiju sigurno niste jeli
Slatka i mekana, uzećete parče više.
Potrebno je
Za koru:
- 5 žumanaca
- 3 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 4 kašike mleka
Za šaum:
- 10 belanaca
- 700 g šećera
- 300 ml vode
- 1 prstohvat soli
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca i šećer umutite pa dodajte ulje, mleko i brašno. U pleh obložen pek papirom preručite smesu i utisnite. Pecite koru oko 15 minuta na 180 stepeni. Na tihoj vatri kuvajte šećer i vodu, dok ne dobijete jako gust sirup. Umutite belanca i so dok ne dobijete čvrst šne. U njega polako sipajte sirup, sve vreme muteći. Za oko 20 minuta, dobićete gustu masu. Preko prohleđene kore sipajte šaum. Ostavite da se dobro prohladi pa secite i služite. Prijatno!
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
Komentari (0)