FENOMENALNA ČOKOLADNA TORTA Slatka fantazija kakvu do sada niste jeli, a topi se u ustima
Slatka i neodoljiva, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 2 kašike šećera
- 2 kašike kakao-praha
- 1 kašičica ekstrakta vanilina
Za fil:
- 200 g crne čokolade
- 250 ml pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za dekoraciju:
- sirovi bademi, lešnici ili čokoladne mrvice (opciono)
- šećer u prahu za posipanje (opciono)
Priprema:
U činiji pomešajte izmrvljeni keks, šećer i kakao-prah. Rastopite puter, dodajte ekstrakt vanile i prelijte suve sastojke. Dobro promešajte da se sve dobro sjedini. Uzmite kalup za tortu i ravnomerno rasporedite smesu sa keksom po dnu tepsije. Smesu dobro pritisnite prstima ili kašikom da dobijete čvrstu koru. U maloj činiji istopite crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Dodajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku i sjedinjenu smesu. Pripremljen čokoladni fil preliti preko kore keksa u kalupu i ravnomerno rasporediti. Po želji možete dodati sirove bademe, lešnike ili komadiće čokolade na vrh torte za dekoraciju. Stavite tortu u frižider i ostavite da se ohladi i dobro stegne najmanje 2-3 sata ili preko noći.
Možda vas zanima:
NAJBRŽA TORTA Pravi se od samo 2 sastojka, bez pečenja a kremasta i očaravajuća
Savršen spoj čokolade i pirea od bundeve, pravićete stalno.
ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA Uživajte bez griže savesti
Čokoladna torta bez brašna je apsolutni hit među poslasticama
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Tope se u ustima, a mekane kao duša
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)