OVO MORATE PROBATI JER JE STVARNO PREDOBRA Baklava sa plazmom, slatkiš koji osvaja ukusom

trpeza.rs

09:07

U sosu sa 0

Ukoliko ste ljubitelj baklave, najbolje je kada je stvarno ohlađeno, ne previše slatko, sočno i brzo se pravi

OVO MORATE PROBATI JER JE STVARNO PREDOBRA Baklava sa plazmom, slatkiš koji osvaja ukusom
Printscreen/Youtube

Sastojci

  • 1 pakovanje kora za pite, od 500 gr
  • 300 gr mlevene plazme
  • 3 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • ulje za prskanje kora

Preliv:

  • 1 l vode
  • 800 gr šećera
  • 1 limun

Priprema

Prvo skuvati preliv, staviti vodu i šećer da provri, pa dodati limun isečen na kolutiće i kuvati agdu oko 5 minuta, ne sme da bude gusta. Ohladiti.Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, još malo umutiti i umešati mleveni keks. Smeša će biti veoma, veoma gusta. Prebrojite kore i podelite ih.. Za svaki rolat su vam potrebne tri kore (ja sam imala 6 rolnica).

Prvu koru poprskati uljem, staviti drugu koru, poprskati uljem i staviti treću koru. Na treću koru po dužini stavite smesu za plazma biskvit (teško se razmazuje, jer je gusta, pa sam je prstima razmazala po ivici kore). Čvrsto urolajte i poređajte u lagano nauljen pleh. Ponovite postupak sa ostatkom kore. Kiflice iseći na željene veličine, pre pečenja svaki rolat lagano premazati uljem u plehu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok lepo ne porumeni. Toplu baklavu prelijte hladnim prelivom. Dobro ohladite i uživajte. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading