RUČAK KOJI SE JEDE U TIŠINI Medaljoni u saftu, toliko sočan i ukusan da se ostatak pomaže sa hlebom

trpeza.rs

17:08

U sosu sa 0

Predstavljamo vam jedan sjajan recept koji nas je jelo oduševio i ne sumnjamo da će i vas

RUČAK KOJI SE JEDE U TIŠINI Medaljoni u saftu, toliko sočan i ukusan da se ostatak pomaže sa hlebom
Shutterstock

Sastojci – pravila sam za nas 5, a vi se vodite merom koja vama odgovara:

  • 1 – 1,2kg iskoštenog vrata ili filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 pune kašike ajvara
  • 100 ml paradajz soka
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber, suvi začin
  • peršunov list, beli luk u granulama, crvena mlevena paprika
  • 200 ml supe, razmućene kocke ili čak vode ako ništa od toga nema
  • brašno da se medaljoni uvaljaju
  • ulje za prženje, 100 ml
  • Priprema:

    Meso oprati i ako ima nekih žilica odstraniti ih.

    Iseći zatim meso u medaljone koje nekolko puta lupite čekićem za meso.

  • Posoliti i pobiberiti sa obe strane.

    Zagrejati ulje, ne na najjače, jedan stepen manje.

    Uvaljati svaki medaljon u brašno i staviti na vrelo ulje da se prži.

    Pržiti sa obe strane dok ne porumene pa izvaditi na tanjir.

    U isto ulje dodati sitno iseckan crni luk, sipnuti malo vode pa luk prodinstati dok ne omekša.

    Skloniti sa vatre pa dodati ajvar i paradajz sok, a zatim i začine.

    Malo soli, bibera bi trebalo malo više, al stavite po svom ukusu, kašičica crvene mlevene paprike, peršunov list, na vrh kašičice belog luka u granulama ( ako nemate može i svež al ga prodinstajte sa crnim lukom), senf.

    Vratite na vatru da provri, promešajte pa uspite 100 ml supe.

    Štapnim mikserom malo ujednačite smesu, ako je potrebno ( ko ne voli luk neka tako sve usitni ).

    Dodajte ostatak supe pa vratite meso. Lepo ga poslažite, smanjite vatru na laganu i ostavite da provri.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading