Kad je probate, pravit ćete je svaki dan
Sastojci:
- – 250 g šarene testenine
- – 1 komad pilećih prsa
- – 1 komad zelene paprike
- – 2 komada svežeg paradajza
- - začin za pečenu piletinu
Preliv:
- – 1/2 pavlake
- – 1/2 vrećice majoneza
- – origano, bosiljak, so, biber
Priprema:
Piletinu iseći na kockice i začiniti začinima za pečeno pile, pa propržiti u teflonskom tiganju na malo ulja. Testeninu skuvati u slanoj vodi, a povrće iseći na kockice. Pomešati još toplo meso i testeninu, dodati povrće. Pomešajte sve sastojke za preliv, dobro izmešajte dok ne dobijete glatki sos, umešajte začine (bosiljak, origano, so, biber) i prelijte salatu, sve dobro izmešajte i ostavite da odstoji u frižideru 1 sat.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA DANAS Šnicle u prelepom umaku sa paprikom i crnim lukom, sa pire krompir
Meso je toliko mekano da se raspada, a najbolje je ako ga poslužite sa pire krompirom
OMILJENI OBROK ZA CELU PORODICU Paprika punjena šunkom i sirom, kombinacija za pamćenje
Ovo jelo nas vraća u detinjstvo i vreme kada su nam bake pripremale ovaj specijalitet
PREUKUSNA SENZACIJA NA TANJIRU Fantazija od pečuraka i pilećih grudi, ručak sa pet zvezdica
Odlična preporuka za veoma ukusni ručak kojim hoćete nekoga da impresionirate
JEFTIN, A NEVEROVATNO DOBAR RUČAK Testenina sa sosem od pečenih paprika iz tegle, na stolu za manje od 15 minuta
Marinirane pečene paprike su verujem bolji izbor od običnih pečenih paprika, jer imaju taj fini šmek belog luka i sirćeta. Dodajte testenini grilovanu piletinu, ako hoćete da “pojačate” obrok.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)