MAFINI OD KROMPIRA Bolji nego oni klasični, hrskavi i aromatični

Ivana Pavlović

13:00

U sosu sa 0

Napravite malo drugačije mafine. Dodajte im krompir, ovsene pahuljice i dobićete potpuno drugačiji ukus. Đumbir daje posebnu aromu svakom zalogaju.

mafini od krompira
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 krompira srednje veličine
  • 4 jajeta
  • 100 g brašna
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice đumbira
  • 2 kašike susama

Priprema

Prvo oljuštite krompir, pa ga skuvajte i izgnječite. Dodajte mu so, đumbir i kašiku ulja. Onda umutite jaja i dodajte dve kašike ulja, pahuljice i brašno. Dodajte u tu smesu izgnječen krompir i sve izmešajte. Sipajte smesu u kalupe obložene pek-papirom pa ih pospite susamom. Mafine pecite 30-40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading