Napravite domaći majonez, i bićete oduševljeni ukusom. Priprema je brza i jednostavna. Služite ga uz jela po ukusu, savršen je za dane Velikog Božićnog posta.
Potrebno je
- 6 ravnih kašika gustina
- 24 kašike vode
- 3 kašičice senfa
- 9 kašika ulja
- sok od 1/2 limuna
- biber
- so
Priprema
Gustin dobro izmešajte s vodom da nema grudvica. Sve skuvajte da se zgusne. Dodajte u prohlađenu smesu, uz neprekidno mućenje mikseron, senf, a zatim jednu po jednu kašiku ulja i na kraju sok od limuna. Mutite dok se dobro ne sjedini. Zatim dodajte so i biber prema ukusu. Ostavite da stoji na hladnom, najmanje jedan sat pre služenja.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)