POSNI MAJONEZ SA LIMUNOM Bolji od onog kupovnog, a pravi se brzo i lako

Ivana Pavlović

16:00

U sosu sa 0

Napravite domaći majonez, i bićete oduševljeni ukusom. Priprema je brza i jednostavna. Služite ga uz jela po ukusu, savršen je za dane Velikog Božićnog posta.

posni majonez sa limunom
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 ravnih kašika gustina
  • 24 kašike vode
  • 3 kašičice senfa
  • 9 kašika ulja
  • sok od 1/2 limuna
  • biber
  • so

Priprema

Gustin dobro izmešajte s vodom da nema grudvica. Sve skuvajte da se zgusne. Dodajte u prohlađenu smesu, uz neprekidno mućenje mikseron, senf, a zatim jednu po jednu kašiku ulja i na kraju sok od limuna. Mutite dok se dobro ne sjedini. Zatim dodajte so i biber prema ukusu. Ostavite da stoji na hladnom, najmanje jedan sat pre služenja.

Komentari (0)

Loading