Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso i da se preporučuje njeno konzumiranje, na nedeljnom meniju. Ovo konkretno jelo, za celu porodicu, držaće vas dugo sitim, a sjajan je predlog i za slavsku trpezu.
Potrebno je
- 500 g fileta oslića
- 2 jaja
- 1,5 dcl piva
- brašno
- so
Priprema
Filete oslića isecite na krupnije komade, dobro ih osušite ubrusom, pa ih posolite. Umutite žumance, dodajte pivo i brašno, pa kada se sve sjedini, lagano umešajte sneg od dva belanca. Ribu prvo uvaljajte u brašno, pa u orli masu i pržite na ulju.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)