NAMAZ OD SPANAĆA Namažite ga na tost ili dodajte kao prilog, bićete oduševljeni

Ivana Pavlovića

12:00

U sosu sa 0

Napravićete brzo i lako, a slaže se uz sve. Dodajte ribi, mesu i vaše jelo će dobiti potpuno novu čar.

namaz od spanaća
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica pečenog belog luka 
  • 300 g svežeg baby spanaća
  • 4 kašike maskarponea 
  • 60 g rendanog sira po izboru
  • nekoliko listova bosiljka
  • sok od pola limuna
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema

Neočišćenu glavicu luka presecite tako da se vide čenovi, pa prelijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijumsku foliju. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Potom samo istisnite čenove u činiju. Zatim prelijte spanać ključalom vodom pa poklopite na nekoliko minuta. Procedite i prelijte hladnom vodom da spanać zadrži boju. Onda procedite, pa sve sastojke ubacite u činiju i mutite. Kad dobijete kremastu struksturu, sipajte u teglicu i čuvajte u frižideru.

 

 

Komentari (0)

Loading