Napravićete brzo i lako, a slaže se uz sve. Dodajte ribi, mesu i vaše jelo će dobiti potpuno novu čar.
Potrebno je
- 1 glavica pečenog belog luka
- 300 g svežeg baby spanaća
- 4 kašike maskarponea
- 60 g rendanog sira po izboru
- nekoliko listova bosiljka
- sok od pola limuna
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema
Neočišćenu glavicu luka presecite tako da se vide čenovi, pa prelijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijumsku foliju. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Potom samo istisnite čenove u činiju. Zatim prelijte spanać ključalom vodom pa poklopite na nekoliko minuta. Procedite i prelijte hladnom vodom da spanać zadrži boju. Onda procedite, pa sve sastojke ubacite u činiju i mutite. Kad dobijete kremastu struksturu, sipajte u teglicu i čuvajte u frižideru.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)