DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Veoma je važno i da odstoje, a najbolje da ih napravite uveče i sačekate da prenoće. Biće ukusne i mekane.
Sastojci:
200 grama masti
1 celo jaje
1 žumance
500 grama brašna
4-5 kašika šećera
2 kesice vanilinog šećera
Sok jednog limuna
domaći pekmez od kajsija
Priprema:
Mast penasto umutite mikserom, dodate jaje, žumance, šećer i sok jednog limuna. Na kraju dodate brašno i umesite testo za vanilice. Pospite bra[no po površini, pa razvucite testo do željene debljine i okruglim kalupom vadite kolačiće i ređajte ih u podmazan pleh. Pecite ih na 180 stepeni dok ne dobiju prepoznatljivu boju. Dva kolačića spojite domaćim pekmezom od kajsija. Kolače poređajte na poslužavnik i pospite vanilin šećer ukombinaciji sa prah šećerom.
Možda vas zanima:
TETA RADINE VANILICE BUDE NOSTALGIJE Izdašne i slatke, po receptu iz stare sveske
Najbolje stavite odmah duplu meru.
LAŽNE VANILICE BUDE SVA ČULA Priprema je nikad brža i lakša, a i dupla mera će biti malo
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
VANILICE PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Mirisne, sočne i mekane, svakim zalogajem bude nostalgiju
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
POSNE VANILICE Mirisne i slatke, poćiće vam voda na usta
Zamirisaće cela kuća.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)