DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!

Jelena Vukelić

16:01

Bakina vanglica 0

Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima

vanilice
Shutterstock

Veoma je važno i da odstoje, a najbolje da ih napravite uveče i sačekate da prenoće. Biće ukusne i mekane.

Sastojci:

200 grama masti
1 celo jaje
1 žumance
500 grama brašna
4-5 kašika šećera
2 kesice vanilinog šećera
Sok jednog limuna
domaći pekmez od kajsija

Priprema:

Mast penasto umutite mikserom, dodate jaje, žumance, šećer i sok jednog limuna. Na kraju dodate brašno i umesite testo za vanilice. Pospite bra[no po površini, pa  razvucite testo do željene debljine i okruglim kalupom vadite kolačiće i ređajte ih u podmazan pleh. Pecite ih na 180 stepeni dok ne dobiju prepoznatljivu boju. Dva kolačića spojite domaćim pekmezom od kajsija. Kolače poređajte na poslužavnik i pospite vanilin šećer ukombinaciji sa prah šećerom.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading