FILOVANI POSNI KROMPIRI Brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni
Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.
Filovani posni krompiri mogu se poslužiti i kao predjelo i kao glavni obrok su zasitni.
Sastojci:
2 kašike posnog margarina
3 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašike brašna
60 ml posne pavlake
120 g posnog sira
so i mleveni crni biber po ukusu
2 velika krompira, oljuštena i tanko isečena
Priprema:
Kako biste napravili ove krompire, zagrejte rernu na 200 stepeni C. Podmažite kalup za mafine uljem. Zagrejte margarin u šerpi na srednjoj vatri. Pržite i mešajte beli luk u rastopljenom margarinu dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte brašno, pržite i mešajte dok smesa ne postane glatka i zgusnuta, oko 2 minuta.
Polako dodajte posnu pavlaku, neprestano mešajući, oko 5 minuta. Skinite lonac sa vatre i umešajte posni sir, dok se ne rastopi. Začinite solju i biberom. Ostavite sos po strani.
Bonus video:
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)