FILOVANI POSNI KROMPIRI Brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni
Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.
Filovani posni krompiri mogu se poslužiti i kao predjelo i kao glavni obrok su zasitni.
Sastojci:
2 kašike posnog margarina
3 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašike brašna
60 ml posne pavlake
120 g posnog sira
so i mleveni crni biber po ukusu
2 velika krompira, oljuštena i tanko isečena
Priprema:
Kako biste napravili ove krompire, zagrejte rernu na 200 stepeni C. Podmažite kalup za mafine uljem. Zagrejte margarin u šerpi na srednjoj vatri. Pržite i mešajte beli luk u rastopljenom margarinu dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte brašno, pržite i mešajte dok smesa ne postane glatka i zgusnuta, oko 2 minuta.
Polako dodajte posnu pavlaku, neprestano mešajući, oko 5 minuta. Skinite lonac sa vatre i umešajte posni sir, dok se ne rastopi. Začinite solju i biberom. Ostavite sos po strani.
Bonus video:
FILOVANI POSNI KROMPIRI Brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni
Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.
TROUGLIĆI SA SIROM Domaće pecivo, meko kao duša, deca ga obožavaju!
Lisnati trouglići punjeni sirom, idealni za doručak ili večeru.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Bakin recept sa krompirom nema greške, svi će tražiti dodatak!
Posne punjene paprike se prave od samo nekoliko sastojaka.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Toliko je ukusna da ćete je praviti i kada ne postite
Ako tražite jednostavan i ukusan recept za posni obrok, ova pita sa pečurkama je pravi izbor. Kombinacija hrskavih kora i bogatog nadeva od pečuraka čini je idealnom za ručak, večeru ili posluženje gostima. Brzo se priprema i garantuje savršen ukus
UŠTIPCI BEZ KVASCA Spolja hrskavi, unutra mekani, a tajna je u jednom sastojku koji vam nikada ne bi pao na pamet
Ne postoji niko ko ne voli vruće uštipke. Uz pavlaku, sir ili krem, domaći džem ili šećer i cimet postaju najbolji doručak. Ovi naši su i praktični, jer se prave bez kvasca, ali sa jogurtom i gotovi su za tren.
Komentari (0)