FILOVANI POSNI KROMPIRI Brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni

Tatjana Badarević

16:00

Bakina vanglica 0

Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.

krompiri
Shutterstock

Filovani posni krompiri mogu se poslužiti i kao predjelo i kao glavni obrok su zasitni.

Sastojci:

2 kašike posnog margarina
3 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašike brašna
60 ml posne pavlake
120 g posnog sira
so i mleveni crni biber po ukusu
2 velika krompira, oljuštena i tanko isečena

Priprema:

Kako biste napravili ove krompire, zagrejte rernu na 200 stepeni C. Podmažite kalup za mafine uljem. Zagrejte margarin u šerpi na srednjoj vatri. Pržite i mešajte beli luk u rastopljenom margarinu dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte brašno, pržite i mešajte dok smesa ne postane glatka i zgusnuta, oko 2 minuta.

Polako dodajte posnu pavlaku, neprestano mešajući, oko 5 minuta. Skinite lonac sa vatre i umešajte posni sir, dok se ne rastopi. Začinite solju i biberom. Ostavite sos po strani.

Bonus video:

@moja.trpeza TRIKOVI ZA SAVRŠEN KROMPIR PIRE Biće mekan i kremast, umesto lepljiv i gnjecav #mojatrpeza #trpeza #fyp #kuhinja #viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading