FILOVANI POSNI KROMPIRI Brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni
Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.
Filovani posni krompiri mogu se poslužiti i kao predjelo i kao glavni obrok su zasitni.
Sastojci:
2 kašike posnog margarina
3 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašike brašna
60 ml posne pavlake
120 g posnog sira
so i mleveni crni biber po ukusu
2 velika krompira, oljuštena i tanko isečena
Priprema:
Kako biste napravili ove krompire, zagrejte rernu na 200 stepeni C. Podmažite kalup za mafine uljem. Zagrejte margarin u šerpi na srednjoj vatri. Pržite i mešajte beli luk u rastopljenom margarinu dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte brašno, pržite i mešajte dok smesa ne postane glatka i zgusnuta, oko 2 minuta.
Polako dodajte posnu pavlaku, neprestano mešajući, oko 5 minuta. Skinite lonac sa vatre i umešajte posni sir, dok se ne rastopi. Začinite solju i biberom. Ostavite sos po strani.
Bonus video:
CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KAO IZ PEKARA Recept koji čini da bude još mekša i sočnija
Da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
VRSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)