FILOVANI POSNI KROMPIRI Brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni
Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.
Filovani posni krompiri mogu se poslužiti i kao predjelo i kao glavni obrok su zasitni.
Sastojci:
2 kašike posnog margarina
3 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašike brašna
60 ml posne pavlake
120 g posnog sira
so i mleveni crni biber po ukusu
2 velika krompira, oljuštena i tanko isečena
Priprema:
Kako biste napravili ove krompire, zagrejte rernu na 200 stepeni C. Podmažite kalup za mafine uljem. Zagrejte margarin u šerpi na srednjoj vatri. Pržite i mešajte beli luk u rastopljenom margarinu dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte brašno, pržite i mešajte dok smesa ne postane glatka i zgusnuta, oko 2 minuta.
Polako dodajte posnu pavlaku, neprestano mešajući, oko 5 minuta. Skinite lonac sa vatre i umešajte posni sir, dok se ne rastopi. Začinite solju i biberom. Ostavite sos po strani.
Bonus video:
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)