HRSKAVO I MIRISNO PECIVO Bugarski buikos sa sirom su verzija pogačica koje će vas oboriti s nogu
Buikos su keksići od sira koji potiču iz sefardske kuhinje Balkana (uglavnom Bugarske)
Buikos
Sastojci:
2 šolje brašna za sve namene
1 kašičica praška za pecivo
140 g svežeg sira
250 g mvljenog feta sira
1,5 šolje iseckane mocarele
2 jaja
1/4 šolje maslinovog ulja
1/4 šolje mleka
1 kašičica soli
1 kašičica belog luka u prahu
5-6 listova svežeg bosiljka
1 kašika susama
Priprema:
Stavite sve sastojke u posudu i pomešajte ih kašikom. Mešajte smesu rukama dok se svi sastojci ne sjedine. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite papir za pečenje na tepsiju. Koristeći podmazanu kašiku za sladoled, stavite kuglice na tepsiju. Imaćete otprilike 18 komada. Na njih pospite semenke susama. Pecite u rerni na 25 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu boju. Poslužite ihuz svežu salatu i uživajte!
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)