OVAKO SOČNE KRMENADLE NIKADA NISTE JELI Tajna je u jednom sastojku, zbog njega se meso lepi za prste

Jovanka Vučković

17:02

Bakina vanglica 0

Mekane, sočne, preukusne

krmenadle
Shutterstock

U u sosu od crnog luka

Sastojci:

4 krmenadle

2 veća crna luka, isečena na kolutove

2 kašike brašna

1 čaša supe ili vode

3 kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i kratko zapecite krmenadle dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na tanjir, a u isto ulje dodajte crni luk. Pržite luk dok ne postane mekan i karamelizovan, a zatim pospite brašnom i dobro promešajte. Postepeno dodajte supu ili vodu, mešajući, dok ne dobijete gusti sos. Vratite krmenadle u tiganj, pokrijte ih sosom i krčkajte još 15-20 minuta na laganoj vatri. Služite uz pire krompir.

Komentari (0)

Loading