OVAKO SOČNE KRMENADLE NIKADA NISTE JELI Tajna je u jednom sastojku, zbog njega se meso lepi za prste
Mekane, sočne, preukusne
U u sosu od crnog luka
Sastojci:
4 krmenadle
2 veća crna luka, isečena na kolutove
2 kašike brašna
1 čaša supe ili vode
3 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i kratko zapecite krmenadle dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na tanjir, a u isto ulje dodajte crni luk. Pržite luk dok ne postane mekan i karamelizovan, a zatim pospite brašnom i dobro promešajte. Postepeno dodajte supu ili vodu, mešajući, dok ne dobijete gusti sos. Vratite krmenadle u tiganj, pokrijte ih sosom i krčkajte još 15-20 minuta na laganoj vatri. Služite uz pire krompir.
OVAKO SOČNE KRMENADLE NIKADA NISTE JELI Tajna je u jednom sastojku, zbog njega se meso lepi za prste
Mekane, sočne, preukusne
POSNA PITA “NA BAŠTENSKI NAČIN” Sočna, hrskava i gotova bez muke – nestaje dok je vruća
Odlična je za ručak, večeru ili posluženje gostima.
UŠTIPCI S JOGURTOM Mekani i vazdušasti, savršen su obrok za sve generacije
Uštipci sa jogurtom su mekani, vazdušasti i toliko ukusni da nestaju iz činije dok trepnete!
POSNE PALAČINKE SA SOJINIM MLEKOM I ORASIMA Mekane kao duša, gotove za 10 minuta!
Idealne su za slavu, post ili bilo koji dan kada želite nešto brzo i ukusno.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
Komentari (0)